Ben je op zoek naar een oplossing voor je gebitsproblemen? Dan is een immediaatprothese misschien wel de oplossing voor jou. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen en mogelijkheden van een immediaatprothese, ook wel bekend als een immediaat kunstgebit.

Wat is een immediaatprothese?

Een immediaatprothese is een kunstgebit dat direct geplaatst wordt na het trekken van de tanden en kiezen. Dit in tegenstelling tot een conventioneel kunstgebit, waarbij er eerst een genezingsperiode van enkele maanden nodig is voordat het kunstgebit geplaatst kan worden. Een immediaatprothese wordt ook wel een immediaat kunstgebit genoemd.

Het voordeel van een immediaatprothese is dat je niet zonder tanden en kiezen hoeft te lopen tijdens de genezingsperiode. Dit kan zorgen voor onzekerheid en ongemak, vooral in sociale situaties. Met een immediaatprothese heb je direct na het trekken van je tanden en kiezen weer een volledig gebit en kun je weer vol zelfvertrouwen lachen en praten.

Voordelen van een immediaatprothese

Een immediaatprothese heeft verschillende voordelen ten opzichte van een conventioneel kunstgebit. Zo hoef je niet zonder tanden en kiezen te lopen tijdens de genezingsperiode, wat voor veel mensen een groot voordeel is. Daarnaast zorgt een immediaatprothese voor een betere genezing van het tandvlees, doordat het gebit direct ondersteuning biedt aan het tandvlees.

Een ander voordeel is dat een immediaatprothese direct op maat gemaakt wordt. Dit betekent dat je gebit meteen goed past en je geen last hebt van pijnlijke drukplekken. Ook kun je direct wennen aan het dragen van een kunstgebit, in plaats van na enkele maanden. Dit kan de overgang naar een kunstgebit makkelijker maken.

Een stralende lach met een immediaatprothese

Met een immediaatprothese kun je weer vol zelfvertrouwen lachen en praten. Doordat het gebit direct geplaatst wordt, hoef je niet bang te zijn om zonder tanden en kiezen te zitten. Ook zorgt een immediaatprothese voor een betere genezing van het tandvlees, wat kan bijdragen aan een gezonder gebit op de lange termijn.

Ben je geïnteresseerd in een immediaatprothese? Neem dan contact op met een tandprotheticus bij jou in de buurt. Zij kunnen je meer informatie geven en samen met jou kijken naar de mogelijkheden voor een immediaatprothese die bij jou past.